Wij werken uitsluitend op afspraak. Maak hier een afspraak of bel naar: 046 ‑ 45 124 17.

 

Oktober is de maand van de oude kat. Lees hier meer.

Chippen

Huisdieren chippen
 

Na jarenlang gesproken te hebben over het verplicht chippen en registeren van honden, is het nu een feit.
Alle pups moeten binnen zeven weken na de geboorte gechipt worden. Voordat de pups acht weken oud zijn, moeten ze bovendien worden geregistreerd bij een door het Ministerie van Economische Zaken aangewezen databank. Honden die worden geïmporteerd moeten binnen twee weken worden geregistreerd. Op deze manier wil de staatssecretaris van Economische Zaken de malafide en illegale hondenhandel aanpakken.
 

Op www.chipnummer.nl kunt u controleren welke gegevens bij de database bekend zijn. Het chipnummer vindt u in het paspoortje van uw huisdier. Als er geen gegevens bekend zijn is uw dier niet geregistreerd en moet dit nog worden gedaan. Dit kunt u zelf doen of door ons. Bel voor meer informatie naar 046 ‑ 45 124 17.

De kat laten chippen
 

Ondanks dat het nog niet verplicht is, is het ook ontzettend belangrijk om uw kat te chippen, zeker wanneer deze veel buiten komen. Maar ook katten die binnen worden gehouden kunnen het beste gechipt worden, dit is omdat zij ook kunnen ontsnappen. Juist voor deze katten is het belangrijk omdat zij de weg niet kennen buiten. Met de gegevens die bij het chipnummer horen kunnen we de eigenaar dan weer snel terugvinden.

Terug naar Preventie