Praktijkrondleiding

Een kijkje in de kliniek

De wachtkamer

Wanneer u binnenkomt op de praktijk komt u aan in de wachtkamer. Hier mag u rustig plaats nemen met uw huisdier. Voor de katten is er een speciale wachtplek gereserveerd. Hier kunt u uw kat neerzetten om stress te voorkomen dat veroorzaakt wordt door prikkels in de wachtkamer of andere huisdieren.

 

Tevens kunt u hier ook de voeding vinden die wordt geadviseerd door onze dierenartsen, Purina Proplan Veterinairy Diets. Dit is uitgebalanceerde voeding, afhankelijk van de leeftijd of gezondheidstoestand van uw hond of kat, pup of kitten.

 

Zodra u de wachtkamer binnenkomt zal een van de assistentes u te woord staan en vakkundig advies geven over uw huisdier. Tevens kunt u aan de balie terecht voor het ophalen van voeding en medicatie.

De spreekkamers

Als de dierenarts u binnenroept komt u terecht in een van de spreekkamers. De praktijk beschikt over twee spreekkamers waar de consulten plaatsvinden. Beide spreekkamers zijn ruim en beschikken over een hoogte-verstelbare behandeltafel.

De röntgenruimte

De praktijk is in het bezit van een digitaal röntgen-apparaat. De foto's worden direct geprojecteerd op het scherm. De dierenarts kan de foto dan meteen beoordelen. Dit zorgt voor zo min mogelijk stress bij uw huisdier.

 

De ruimte waar de röntgenfoto's gemaakt worden is tevens de voorbereidingsruimte. In de voorbereidingsruimte worden de operatiepatiënten voorbereid alvorens ze naar de operatiekamer gaan. Tevens worden hier ook de gebits-behandelingen gedaan. Door middel van mobiele gas-anesthesie kan uw huisdier in deze ruimte veilig onder narcose worden gebracht.

Operatiekamer

Nadat het dier goed onder narcose is d.m.v. een trachea-tube en geschoren en gewassen is, wordt het dier vervoerd naar de operatiekamer. Daar wordt het dier opnieuw aangesloten aan gas-anesthesie en een CO2-meter waar de ademfrequentie nauwkeurig gemeten wordt. Ook wordt tijdens de narcose de zuurstofverzadiging van het bloed en de hartslag door middel van diverse apparatuur nauwlettend in de gaten gehouden.

 

De operatietafel is hoogte-verstelbaar, en heeft uitgebreide mogelijkheid om het dier zo comfortabel mogelijk neer te leggen en uit te binden (vastleggen i.v.m. de veiligheid) voor de operatie.

Laboratorium

In deze ruimte worden bloed, urine, faeces en biopten onderzocht of klaar gemaakt voor verzending naar het laboratorium voor verder deskundig onderzoek. Grotendeels worden de onderzoeken direct hier uitgevoerd en is er al snel een uitslag.

Meer uitleg over het lab

Hospitalisatie

Hier worden de zieke dieren opgenomen die intensieve zorg nodig hebben. De verblijven zijn verwarmd en beschikken over afzuiging.

 

Een infuuspomp waarborgt dat de dieren continue infuus krijgen indien nodig. Ook is er een camera aanwezig. Zo kan het dier altijd in de gaten worden gehouden terwijl de dierenarts en assistenten bezig zijn met andere patiënten.

Dagopname

Als u uw huisdier brengt voor een dag-opname, zoals operatie of verder onderzoek, verblijft uw huisdier een dagje bij ons op de praktijk. De verblijven zijn van verschillende afmetingen en hoogte. Voor stress-gevoelige katten is het fijn om een boven-verblijf te hebben en voor de grotere hondenrassen een beneden-verblijf. De dieren kunnen elkaar niet zien, waardoor stress voorkomen wordt.

Apotheek en voeding

In de gekoelde apotheek worden alle medicamenten bewaard.

 

Tevens beschikken wij over een breed assortiment aan honden- en kattenvoeding van het merk Purina Proplan Veterinary Diets. Dit is uitgebalanceerde voeding, afhankelijk van de leeftijd of gezondheidstoestand van uw hond of kat, pup of kitten.

Terug naar De praktijk