Niercheck

Doe de niercheck bij uw kat

U wilt toch ook zo lang mogelijk genieten van uw kat?
 

Uw kat is een bijzonder huisdier en een goede verzorging van uw kat is belangrijk. De nieren zijn zeer belangrijke organen voor uw kat, die verschillende functies vervullen die van levensbelang zijn.
Zo filteren zij het bloed en scheiden ze afvalstoffen uit via de urine. Ook hebben de nieren een centrale rol bij de waterhuishouding in het lichaam, via het concentreren van de urine. Chronische nieraandoeningen zijn één van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij de kat. Deze komen op alle leeftijden voor, alhoewel veel katten ouder zijn dan acht jaar op het moment dat de dierenarts deze diagnose stelt.
Voorafgaand aan de diagnose kan er een periode zijn waarbij er al 'verborgen nierschade' aanwezig is. De nieren van de kat werken dan minder goed zonder dat dit voor u zichtbaar is. Er kan sprake zijn van een beginnende nierziekte, die zich verder ontwikkelt en meestal pas klachten veroorzaakt op het moment dat nog maar 30% van de nierfunctie over is.

De niercheck campagne van Novartis biedt u de gelegenheid om mogelijk aanwezige nieraandoeningen bij uw kat eerder op te sporen.

De niercheck voor katten:

Een gemakkelijke en belangrijke eerste stap naar het ontdekken van 'verborgen nierschade' bij uw kat is het verzamelen en laten onderzoeken van urine van uw kat bij uw dierenarts.
Serieus geïnteresseerde mensen kunnen deze niercheck kit voor katten van acht jaar of ouder gratis mee nemen na een seniorenconsult op de praktijk in Sittard.

Terug naar Onderzoek