Patiënt van de maand juni

Steffie heeft in het bos met een of ander dier een ontmoeting gehad wat resulteerde in een flink aantal wonden aan kop, poten en staart. Op de praktijk bleek een fikse ontsteking aan de onderkaak. Na enkele dagen behandeling liet een flink stuk van de huid bij de onderkaak los en Steffie leek op een deels gevild konijn. Na het loslaten van de huid ontstond er binnen enkele weken weer mooie nieuwe huid. Er bleek ook een ontsteking aan de staart die uiteindelijk leidde tot deels afvallen van dit lichaamsdeel. Daarop werd een gedeeltelijke staartamputatie uitgevoerd om weer een gezonde, zij het kortere staart te krijgen.

Elke week kwam het baasje met Steffie op controle en door de goede verzorging thuis, namelijk de wond goed wassen en fris houden, kwam de genezing bij de kaak goed op gang. Na zo'n 2 maanden was er behalve de wat kortere staart en een wat scheef bekkie weer een volkomen genezen hondje.

Jos de Jong, dierenarts.

Eigenaar vertelt:
Regelmatig ga ik met Steffie wandelen in het bos. Ze mag dan graag muizen zoeken. Een paar maanden geleden was ze een tijdje weg en toen ze terug kwam zag ik dat ze wat bijtwonden had in haar onderkaak. Gevochten met een hond of een wild dier? Thuis wat honingzalf erop gesmeerd. De volgende ochtend waren de wonden lelijk gaan zweren. Ik ben daarom naar de dierenarts gegaan. Gelukkig gaat alles weer goed met Steffie.