Wat kan ik doen qua voeding om mijn huisdier te laten afvallen?

De juiste voeding én een op maat gemaakt bewegings-schema zijn de 2 belangrijkste punten om uw huisdier verantwoord te laten afvallen.

Door middel van een aangepast, uitgebalanceerd dieet zal uw huisdier enkel nog mogen eten wat hij nodig heeft. Onze voedingsdeskundige (Petra) zal hier een schema voor opstellen. Tevens begeleid Petra u in het gehele proces. Als u vragen heeft over de voeding, het afvallen of eventuele snacks die u uw dier wél mag geven, dan zal zij u hier verder mee helpen.

Het streefgewicht wordt bepaald. Het optimale gewichtsverlies is 1-3% per week (afhankelijk van mate overgewicht en geslacht).

De begeleiding om uw huisdier te laten afvallen is een service van de praktijk, er zijn geen kosten aan verbonden voor cliënten van Dierenkliniek Op de Diek.

Extra tips:

  • Gebruik een weegschaaltje om de voeding af te wegen. Zo weet u zeker dat uw dier elke dag dezelfde hoeveelheid krijgt.
  • Geef de hoeveelheid niet in een keer maar verdeel dit over 2 á 3 keer per dag.
  • Laat u niet verleiden door uw huisdier als u aan het koken of eten bent. Ze kunnen heel zielig kijken, soms is het dan moeilijk om niets te geven. U kunt uw huisdier aanleren op zijn plaats te verblijven tijdens het koken en eten, of hem een zoekspelletje te laten doen naar zijn eigen brokjes. Dit zorgt gelijk weer voor extra beweging.