Summer had ernstige bijtwonden!

De hond Summer is een paar weken geleden tijdens de zaterdag-markt zomaar aangevallen door een andere hond. Summer werd in de buik gebeten en ook de eigenaar raakte gewond. Het was erg druk op de markt en heel veel omstanders hebben het voorval gezien. De politie en de dierenambulance waren gelukkig snel aanwezig en Summer is met spoed naar de spoedkliniek vervoerd. Linda, de eigenaar, is door de politie naar het ziekenhuis gebracht en daar behandeld aan haar verwondingen. Op zondagavond is Summer weer naar huis gekomen en de nazorg van Summer is door onze dierenkliniek verzorgd. Ik ben dagelijks bij Summer langs geweest en heb de wonden verzorgd. De eerste paar dagen waren er twijfels of Summer het wel zou halen echter na een paar dagen begon Summer weer te blaffen als ik langskwam! De wonden op de huid zijn inmiddels bijna genezen en de buikwond die geopereerd is, ziet er goed uit en zal ook spoedig genezen. Summer loopt weer lekker door de tuin, alleen het linker achterpootje is gedeeltelijk verlamd. Het is jammer dat Summer dit pootje in de toekomst waarschijnlijk niet meer kan gebruiken. Gelukkig heeft Summer er niet veel last van. De familie Adriaens is blij dat Summer het heeft overleefd.

Dierenarts Jos Franken

Summer, tijdens het wassen en verzorgen van de bijt-wonden.

Summer, weer lekker in de tuin na haar herstel.

Summer, tijdens haar herstel. Ze heeft veel moeten rusten.

Summer, in de speciale honden-buggy, zodat ze zonder te lopen toch lekker mee op pad kan!

Eigenaar vertelt...

Ons hondje Summer, is een boomer en wordt in september 12 jaar.

Op een zaterdag liepen mijn man Mark en ik ’s middags naar de stad ( Geleen). Op de markt kwam ons een man met een grote Turkse herdershond aan de lijn tegemoet. Plotseling rukte deze hond zich los, rende naar Summer en pakte Summer op. De hond liep een paar meter weg en begon met Summer in z’n bek met z’n kop te schudden. Summer jankte en kefte alles bij elkaar. Mijn man begon de hond in de buik te schoppen, terwijl ik probeerde Summer los te krijgen. De eigenaar van de hond probeerde hem ook te laten loslaten. Plotseling liet de hond inderdaad los en viel Summer jankend op de grond. Ik heb haar toen snel opgepakt en stuk verder neergezet.

Alles ging heel snel, maar leek anderzijds ook lang te duren. Ik ben bij het proberen om Summer los te krijgen zelf ook gebeten, in mijn pink.

Al heel snel stonden er heel veel mensen om ons heen. Ik was helemaal in shock. Gelukkig had een medewerkster van Bruna al 112 gebeld. De politie was als eerste aanwezig, al snel gevolgd door de Dierenambulance. Mijn man is met Summer met de dierenambulance meegereden en ik ben door de politie naar de 1ste hulp gebracht.

Summer was zeer ernstig gewond en werd direct geopereerd. Het was nodig om haar buik open te snijden om te zien of ze inwendige verwondingen had. Op haar dijbenen had Summer diepe bijtwonden welke moesten worden gehecht. Rond half 5 kregen we telefonisch bericht dat ze met succes geopereerd was en het naar verwachting zou overleven. Zondagavond hebben wij haar opgehaald.

Gedurende de eerste 2 weken is Summer geweldig verzorgd en medisch begeleid door de dierenarts van Op d’n Diek. De wonden werden steeds schoongemaakt en gecheckt. Dit gaf ons erg veel steun en rust, want wij waren en zijn nog aangeslagen door de aanval op ons hondje.

Ik zelf heb inmiddels de hechtingen uit mijn pink, was nog even spannend of ik het bovenste kooitje zou behouden. Gaat goed, doet geen pijn meer. Ziet er wel nog beetje akelig uit, de nagel is er geheel vanaf.

Summer gaat zeer goed vooruit. De wonden helen goed en ze is pijnvrij. Ook haar spijsvertering is goed op gang gekomen. Ze had tot voor 1 week hulp nodig bij ontlasting. Alleen loopt ze nog op 3 poten. Het is onzeker of haar linker achterpoot nog gaat bijtrekken.

Al met al zijn wij gezien de omstandigheden heel erg tevreden over de vorderingen en ook als het lopen problematisch blijft zijn we toch blij dat ze het überhaupt overleeft heeft.

Heel veel dank voor de werkelijk geweldige begeleiding door Dierenkliniek Op de Diek, zonder welke wij en vooral ook Summer het nog moeilijker zouden hebben gehad.

Met vriendelijke groet,
Linda Adriaens