Noor is kampioen afvallen!!

Eigenaar vertelt…

Ons gezin is erg trots op het 5e gezinslid, een trouwe viervoeter , labrador Noor. Ze is als een kind voor ons. Ze is trouw, heeft een hoog knuffel gehalte en is super lief en speels met onze kinderen Sem en Noa.

Noor was eigenlijk altijd prima op gewicht.  Ze kreeg haar vaste voeding in een vaste hoeveelheid, maar desondanks werd ze stilaan toch wat dikker. Iets wat ons niet deed opvallen omdat we haar dagelijks zien. Echter nadat ze bij de dierenarts op de weegschaal was geweest, werden wij geattendeerd op haar overgewicht en dat ging ons niet in de koude kleren zitten. Wij houden namelijk heel veel van Noor en willen dan ook het beste voor haar.

Nadat we in gesprek waren gegaan met de dierenarts over het overgewicht van onze Noor zijn we erachter gekomen dat de toename van haar gewicht voornamelijk kwam door het vinden van eten op straat tijdens de wandelingen, zelfs haar eigen poep at ze op! Ze had een voortdurend honger gevoel door het te weinig aan vezels in haar brokken. We zijn op advies overgestapt naar de brokken van Royal Canin, namelijk de Satiety Support, om zijn gewicht te minderen en zijn hongergevoel tussen de maaltijden te stillen.

Vanaf dag 1 zijn we ervoor gegaan en we zijn ook nooit sceptisch geweest. Onze aanpak bleek vruchten af te werpen. Noor was in een korte periode al heel wat kilo’s kwijt geraakt, nog even en ze zit op haar streefgewicht! Wat zijn we trots op Noor en stiekem ook een beetje op onszelf, het geeft ons en haar een super goed gevoel. Op de foto’s voor en na zie je al een heel verschil qua uiterlijk, maar door haar gewichtsverlies is ze ook veel vrolijker geworden en is haar uithoudingsvermogen verbeterd, dit alles maakt haar een stuk gezonder.

Dank je wel voor de liefdevolle ondersteuning die we krijgen van de diëtiste van Noor en de praktijk zelf. Dat we nog maar vele gezonde en liefdevolle jaren samen met Noor mogen zijn.

 

Liefs, familie Bouts uit Sittard

Zie jij het als je hond of kat is aangekomen?

Naar schatting zijn maar liefst 35% van de huisdieren te zwaar in Nederland. De laatste jaren lijkt dit percentage zelfs toe te nemen! Net als bij mensen levert overgewicht bij huisdieren gezondheidsrisico’s op.

 

Hoe herken ik overgewicht?

  • Wanneer u uw dier aait en de ribben niet kan voelen zonder druk uit te oefenen.
  • Uw dier zal sneller moe worden en sneller benauwd raken bij warm weer/activiteiten

 

Hoe bepaal ik de lichaamsconditie van mijn dier?

  • Als u van bovenaf naar uw dier kijkt, is het de bedoeling dat u achter de ribben een taille ziet.
  • U moet de ribben kunnen voelen, maar niet zien. Door zeer lichte druk uit te oefenen met uw    handen over de ribben mag u ze voelen.

 

Het is zeer verstandig om uw dier regelmatig te laten wegen bij de dierenarts. De dierenarts en assistentes kunnen u dan adviseren en begeleiden om het ideale gewicht te bereiken.

De juiste voeding (Satiety Support) én een op maat gemaakt bewegings-schema zijn de 2 belangrijkste punten om uw huisdier verantwoord te laten afvallen.

Door middel van dit uitgebalanceerde dieet zal uw huisdier enkel nog mogen eten wat hij nodig heeft. Onze voedingsdeskundige (Petra) zal hier een schema voor opstellen. Tevens begeleid Petra u in het gehele proces. Als u vragen heeft over de voeding, het afvallen of eventuele snacks die u uw dier wél mag geven, dan zal zij u hier verder mee helpen.

Het streefgewicht wordt bepaald aan de hand van het ras en de individuele hond. Het optimale gewichtsverlies is 1-3% per week (afhankelijk van mate overgewicht en geslacht).

De begeleiding om uw huisdier te laten afvallen is een service van de praktijk, er zijn geen kosten aan verbonden voor cliënten van Dierenkliniek Op de Diek.

 

Extra tips:

Gebruik een weegschaaltje om de voeding af te wegen. Zo weet u zeker dat uw dier elke dag dezelfde hoeveelheid krijgt.
Geef de hoeveelheid niet in een keer maar verdeel dit over 2 á 3 keer per dag.
Laat u niet verleiden door uw huisdier als u aan het koken of eten bent. Ze kunnen heel zielig kijken, soms is het dan moeilijk om niets te geven. U kunt uw huisdier aanleren op zijn plaats te verblijven tijdens het koken en eten, of hem een zoekspelletje te laten doen naar zijn eigen brokjes. Dit zorgt gelijk weer voor extra beweging.