Wij werken uitsluitend op afspraak. Maak hier een afspraak of bel naar: 046 ‑ 45 124 17.

 

Oktober is de maand van de oude kat. Lees hier meer.

Hartechografie en ECG

Vroeger tastten we vaak in het duister wat hartproblemen betreft. Vaak werd alleen een hartprobleem vermoed aan de hand van klinische symptomen en een röntgenfoto.

We vonden het onbevredigend om alleen een hartprobleem te “vermoeden” en te gissen naar de soort hartaandoening. De enige manier om de problemen van het hart goed in kaart te brengen is om een echo te maken.

Het elektro-cardiogram (ECG) geeft informatie over de elektrische activiteit van het hart en is onder meer belangrijk voor de diagnostiek van hartritme-stoornissen.

Dierenarts van Heeswijk heeft echo-cardiografie cursussen gevolgd in Nederland en Duitsland. Ook hebben we een speciale echo gekocht, speciaal voor de echografie van het hart, met een speciale echotafel.

Tegenwoordig worden vaker patiënten naar onze kliniek doorgestuurd voor een echo van het hart en de juiste diagnose. En de juiste hartdiagnose is belangrijk; een hypertrofische cardiomyopathie heeft namelijk een heel andere behandeling nodig dan een pulmonalisklep-insufficientie.

Terug naar Onderzoek