Patiënt van de maand

In april kwam familie Haas uit Sittard met Pleun op het spreekuur.
Pleun is bij ons al lang bekend en Pleun komt ook altijd graag en vrolijk bij ons binnen. Ze had eigenlijk van alles al gehad en voor haar baasjes is Pleun zeer belangrijk, en niets is te veel.
Echter begon Pleun nu af en toe mank te lopen. Vooral aan het linker achterbeen en eigenlijk had ze er nog nooit eerder last van gehad. Na een weekje pijnstilling werd toch besloten om röntgenfoto's te maken van de rug en de heupen.

Pleun is een heel speelse Boxer van 6 jaar oud. Na het maken van de foto's schrok ik erg. Dit had ik niet verwacht!
De diagnose was een ernstige vorm van Heupdysplasie, links heel ernstig maar rechts helaas ook. (zie foto's)

 

Het was moeilijk om de familie Haas dit vervelende nieuws te vertellen. Maar haar baasjes wilden alles voor Pleun doen, dus ik heb ze meteen doorgestuurd naar een chirurg in België, die is gespecialiseerd in heupprotheses.
familie Haas hoefde niet lang na te denken, dit was de therapie voor Pleun, niets is te veel!

Pleun is eind mei geopereerd (zie foto's) en het gaat nu heel goed met Pleun!
Na de operatie was Pleun al best snel weer goed op de been.

 

Pleun kan blij zijn met zo'n eigenaren, want dit is een zeer kostbare operatie..
Al met al is het een goed verloop voor Pleun, hoogstwaarschijnlijk zal de rechter-heup ook nog geopereerd gaan worden.
Veel lof voor de baasjes en natuurlijk voor Pleun! Met recht een patiënt van de maand!

Jos Franken, dierenarts Dierenkliniek Op de Diek.


Pleun's eigenaar vertelt:

In april is Pleun ter controle naar de dierenarts gegaan omdat wij als baasjes het vermoeden hadden dat de pijn klachten aan haar knie verslechterd waren gezien ze al een tijdje af en toe hinkelde met haar linker achterpoot.

Na lichaamlijk onderzoek en controle foto’s van zowel knie als heup kwam het slechte nieuws…… arme Pleuni had heupdysplasie en niet zo’n beetje ook. Met tranen in onze ogen hebben we besproken welke mogelijkheden we hadden om de kwalitiet van Pleuni zo optimaal mogelijk terug te krijgen.
We werden doorverwezen naar België waar een orthopedisch chirurg meer expertise had in de behandeling van dit soort aandoeningen. Vol goede moed gingen we naar België.

Aangekomen in de praktijk van Ramon penningers werden de röntgenfoto’s nogmaals bestudeerd en volgde er een lichaamlijk onderzoek, al snel wist Ramon dat Pleuni (mits het haalbaar voor ons was) nieuwe heupjes nodig had, echter deed Ramon deze operatie te weinig waardoor wij wederom werden door verwezen naar een andere orthopedisch chirurg die meer ervaring heeft in het plaatsen van totale heupprotheses.

Er volgde telefonisch contact met Dr Peter de Roeck en voor we het wisten konden we al terecht. Daar aangekomen begon gelukkig meteen het vooronderzoek en alle metingen en zijn we er samen met de dokter over eens gekomen om haar eerst aan de linker heup te opereren en dit herstel af te wachten voordat we meteen de rechter gaan plannen.

Twee weken laterwas de dag van de operatie. Alles is voorspoedig verlopen en konden we gaan starten met haar revalidatie. We hadden een duidelijk revalidatie schema mee gekregen en duidelijke uitleg over de medicatie. Het herstel verliep gelukkig veel beter dan dat we hadden verwacht en na 3 dagen liep Pleuni alweer op 4 pootjes.

De erop volgende controle afspraken waren ook allemaal zo der problemen verlopen en binnenkort volgt nog een controle foto. Pleun is weer een speelse hond en heeft zichtbaar minder last van haar linker heup.

Dankzij de goede zorgen van Dierenkliniek Op de Diek, die een snelle verwijzing heeft doorgevoerd en waar we bij vragen altijd terecht kunnen en Dr. Peter de Roeck voor de zeer kundige operatie en nabehandeling.

Familie Haas