Patiënt van de maand januari

Koko de Dobbermann Pincher van Familie Tilborg kwam op 10 november in Sittard op consult vanwege slechter eten en af en toe braken Koko was verder niet ziek en kon nog gewoon poepen.
Het was in het begin niet duidelijk wat de oorzaak hiervan was.
Na een behandeling met een anti-braak middel ging het weer een paar dagen goed.
15 november werd Koko toch zieker en werden er Röntgenfoto's gemaakt van de maag en darmen.
op de foto's waren er aparte structuren te zien in de maag.

Er werd toen besloten om Koko eerst iets te laten eten en vervolgens door middel van een braakspuit te laten overgeven zodat de maaginhoud eruit zou komen.

Na de spuit kwamen er allemaal slierten canvas uit de maag, wij dachten ook dat de maag nu wel leeg zou zijn maar na een controle foto bleek dat dit niet het geval was, de maag zat nog steeds vol en hierdoor is er besloten in overleg met de eigenaar om de maag middels een operatie helemaal leeg te halen.
Er werd een gigantische hoeveelheid canvas uit de maag gehaald.

Koko is nu gelukkig goed opgeknapt en achteraf blijkt dat Koko in de tuin een canvas/ gecoate hoeslaken kapotgescheurd en opgegeten had.

De eigenaar vertelt:

Koko is onlangs in Sittard geopereerd aan haar maag. Achteraf bleek dat ze in een onbewaakt moment namelijk een enorme hoeveelheid van een hoeslaken met plastic coating opgegeten had!

Koko gaf opeens vaak over, viel af en was wat afwezig. De sterke Koko die ze is, liet verder niet veel merken.

Wij zijn ook enorm geschrokken toen uit onderzoek bleek wat er aan de hand was en zij een zware operatie moest ondergaan.

De dierenartsen hebben uren aan haar gewerkt met de nodige zorgvuldigheid om alle  stukken van het hoeslaken uit haar maag te verwijderen.

Koko is er gelukkig bovenop gekomen en is steeds weer meer zichzelf.

De nazorg is heel fijn geweest, we zijn vaak vanuit de praktijk gebeld geworden met de vraag hoe het met Koko ging.

We zijn heel blij met de goede zorgen van dierenkliniek Op de Diek en natuurlijk dat met Koko weer alles is goed gekomen.

Koko, een dame van inmiddels 8 jaar oud, is nog altijd kwiek, guitig en het zonnetje in huis.

Groetjes,

Lee-Ann en Gino