Patiënt van de maand januari

Jurre, van pup tot puber!

Er is geen leukere toevoeging aan een huishouden dan een puppy! Om ervoor te zorgen dat de groeiperiode, opvoeding en ontwikkeling goed verlopen kunt u bij onze kliniek gebruik maken van de puppybegeleiding.

De puppybegeleiding bestaat uit drie maandelijkse consulten bij een van onze paraveterinairen en zal worden afgesloten met een grote check-up tijdens het juniorconsult bij de dierenarts. Tijdens de puppybegeleiding informeren wij u graag over de groei, opvoeding en ontwikkeling van uw puppy. Uit ervaring weten we dat baasjes vaak veel vragen hebben als ze net een nieuwe pup hebben.

Tevens wordt de pup met handelingen die de dierenarts zou verrichten vertrouwd gemaakt. Er wordt zoal gekeken naar de ogen, oren, neus, gebit, vacht en huid, parasieten en gewicht. Een ideale gelegenheid dus om uw puppy van jongs af aan te laten wennen aan een bezoek aan de dierenkliek! Het bezoek aan de dierenarts moet leuk, ontspannen en niet eng zijn.

Jurre is een van de pups die deel heeft genomen aan de puppybegeleiding, ik heb hem leren kennen als een hele lieve en vriendelijke hond. Ondanks dat hij een beetje last heeft van wagenziekte kwam hij graag de koekjes in de spreekkamer op eten. Nadat ik Jurre had verwelkomd mocht hij plaatsnemen op de behandeltafel, best hoog voor een kleine pup, maar Jurre liet alles over zich heen komen en met een koekje en een extra aai over de bol was hij al snel vertrouwd met de hoge tafel en het onderzoek. Na het onderzoek mocht Jurre de spreekkamer onderzoeken zodat ik alle vragen van zijn baasje kon beantwoorden.

Mede dankzij deze positieve ervaringen komt Jurre graag de praktijk binnenwandelen!

 

Klik hier voor nog meer informatie over de puppy-begeleiding!

Jolien Meesters, Paraveterinair.

 

Eigenaar vertelt:

Op tweede Kerstdag 2020 werd Jurre, onze Friese Stabij, geboren. Als oudste en de grootste uit zijn nest (bij geboorte heette hij nog Zeus) maakte hij de weg vrij voor 2 broertjes en 2 zusjes. Toen hij 4 weken oud was maakten we voor het eerst live kennis, hij stal ons hart en wij waren volledig verkocht. Eind februari mochten we hem ein-de-lijk zijn nieuwe huis in het bronsgroen eikenhout laten zien. 

 

Een kleine, zachte, schattige pup. Een bolletje wol. Lief, vertederend, mooi, ondeugend en met zijn eigen persoonlijkheid. Ons nieuwe gezinslid zorgde vanaf dag 1 voortdurend voor tal van nieuwe indrukken en ervaringen.

Ondanks onze ervaring met honden had Jurre heel wat uitdagingen voor ons in petto. En aangezien er geen gebruiksaanwijzing of handleiding in zijn reiswiegje mee naar Sittard was gekomen hadden we zo nu en dan best wat vragen. Groeit hij goed? Eet hij voldoende? Poept hij genoeg? Waarom wil hij niet lopen aan de lijn? Hoe leren we hem af om zijn puppytandjes overal in te zetten? Hoe vaak is ontwormen en ontvlooiien nodig? Hoe socialiseren we hem op verantwoorde wijze?

We besloten naast het volgen van een gerichte puppycursus en een gehoorzaamheidscursus op een hondenschool gebruik te maken van de puppybegeleiding die “Dierenkliniek Op de Diek” aanbiedt. Gedurende drie maanden maandelijks een consult bij de paraveterinair waarbij gezondheid, verzorging, socialisatie en opvoeding van het nieuwe gezinslid centraal staan. En ter afsluiting een check-up door de dierenarts. Spelenderwijs wennen aan de praktijk, de onderzoekjes en de vreemde gezichten en handen. Ook een belangrijk onderdeel van zijn socialisatie.

 

Jolien, de paraveterinair, was vanaf dag 1 heel betrokken bij Jurre. Ik heb de gesprekken met haar als prettig, verduidelijkend en geruststellend ervaren. Vanuit een belangstellende en open houding kon ik met al mijn vragen bij haar terecht. Jurre werd gewogen, bekeken, bevoeld. Ook werd gelet op zijn gedrag. Ze had precies in de gaten hoe hij reageerde, hoe alert hij was, hoe actief hij was en kon de vertaalslag maken van hetgeen zij zag naar de betekenis hiervan voor Jurre en voor ons als gezin.

 

Inmiddels is Jurre al een puber. We kijken terug op een heerlijke puppytijd. Hij beheerst heel wat manieren om de boel op stelten te zetten en hij gebruikt zijn oortjes niet altijd optimaal. Maar wat is hij een heerlijke hond en wat verrijkt hij ons gezin en ons leven! En wanneer hij dan ondeugend is geweest en ons vervolgens aankijkt met die grote bruine ogen en die heerlijke natte zwarte neus………. Dan smelten wij en kunnen we niet anders dan hem een aai over zijn bol geven en hopen dat we nog heel lang van zijn streken mogen genieten!

Groetjes Marc, Désirée, Melthe en Jurre.