Patiënt van de maand

Olivia, de pechvogel!

Twee maanden geleden werd er bij Olivia een goedaardig gezwelletje aan haar ooglid verwijderd. Na de gunstige uitslag van het pathologisch onderzoek en de controle, gingen we ervanuit dat Olivia genezen was. Ruim drie weken na de operatie begon haar ooglid plotseling toch te ontsteken. Het ooglid begon te zwellen en de operatiewond ging open. Weer een kleine week verder nam de situatie een rare wending en begon Olivia haar hele kop te zwellen. De dagen nadien verslechterde de situatie van Olivia zienderogen. Haar hele lichaam zat onder de zwellingen, bulten en werd op sommige plekken pimpelpaars. Olivia kreeg koorts, stopte met eten en voelde zich heel beroerd.  

Ik kreeg het akelige idee dat Olivia wel eens kon lijden aan het Toxic Shock Syndrome. Dit wordt veroorzaakt door een bacteriële infectie die toxines produceert en zo het lichaam van de hond aanvalt en kapotmaakt. Veel honden komen hieraan te overlijden. We hebben Olivia haar bloedwaardes nauw in de gaten gehouden, haar opgenomen voor infuustherapie en een sterk antibiotica gegeven. Olivia was in het begin van haar opname een beetje terughoudend, maar nadat ze een upgrade had gekregen naar onze team-kamer en mee mocht lunchen met de assistentes bleek haar logeerpartij zo slecht nog niet. Gelukkig verslechterde haar toestand niet verder en zagen we na drie dagen dat haar zwellingen begonnen af te nemen en zo kon ze na vijf dagen gelukkig weer naar huis. 

Michelle Moelands, dierenarts.

Olivia, weer zo goed als de oude. Heerlijk uitwaaien aan zee.  Als v.i.p. in onze team-kamer. Aan aandacht geen gebrek! Het oog van Olivia tijdens haar opname op de praktijk.

 

Eigenaar vertelt...

Olivia is de laatste jaren een behoorlijke pechvogel.

De afgelopen jaren heeft ze een chronische huidaandoening ontwikkeld, had ze flink ondergewicht omdat ze alle vormen van voedsel weigerde te eten, en ze kreeg een baarmoeder-ontsteking waardoor ze met spoed geopereerd moest worden. 

Allemaal dingen waardoor je als eigenaar alert bent, dagelijks loop ik haar hele lichaam na op bultjes, droge huid-plekken en schilfers. 

In november ontstond er een bultje bij haar oog, omdat ze gedurende die periode meer ‘ puistjes ‘ had door haar chronische huidaandoening besloot ik het nog even af te wachten voordat ik weer naar de dierenarts zou gaan met haar. 
De dierenarts is namelijk niet haar favoriete plek door alle behandelingen en ook door Olivia's persoonlijkheid. 
Nadat het bultje echt niet weg leek te gaan en alleen maar groter werd, is besloten dit operatief te verwijderen. Haar derde operatie in een jaar tijd. 
De operatie ging voorspoedig en diezelfde dag kon ik haar weer ophalen met de nodige medicatie. Ook de controle afspraak was heel positief. 
Helaas werd haar oog een tijdje later op een zondag dik en ook haar gezicht was gezwollen. Ik mocht meteen langs komen op consult. 

Een paar dagen hebben we het met medicatie onder controle proberen te krijgen, maar ze zwol steeds verder op en stopte met drinken. Het moment om toch over te gaan op een infuus en dus een verblijf bij de dierenarts. 

Olivia is een hele vriendelijke hond, maar ze laat altijd duidelijk weten wat ze van situaties vindt en geeft goed haar grenzen aan. Een echte Akita in karakter dus!

Gelukkig hebben ze haar de dagen dat ze moest blijven super verzorgd! Ik werd dagelijks gebeld en kon dagelijks langskomen om met haar te knuffelen. Olivia heeft een echte vip behandeling gehad en is enorm verwend door iedereen in de praktijk. 

Toen ze na een aantal nachten eindelijk naar huis mocht hield de nazorg uiteraard niet op. Ik werd geregeld gebeld om te vragen hoe het met haar ging. 

Ik ben enorm dankbaar voor alle goede zorgen! 

Mevr. Kuckelkorn