Wat kunt u doen als het gebit al vies is?

Eigenlijk is hier maar 1 antwoord op..  Wanneer het gebit al vies is, kan dit niet meer worden opgelost zonder een uitgebreide gebits-behandeling onder sedatie.

Wanneer is het gebit dan vies?
Als tandplaque blijft zitten en niet wordt weggepoetst door de eigenaar, wordt het tandplaque tandsteen. Tandsteen is een harde structuur wat over de tanden gaat zitten. Hoe langer er wordt gewacht met behandelen hoe meer het tandsteen zich vermeerderd.
Het kan er zelfs voor zorgen dat het tandvlees gaat ontsteken, omhoog gaat trekken met als gevolg dat er tanden los gaan zitten. Ook zien we regelmatig dat er zich tussen het tandsteen en tandvlees haren en andere viezigheden verzamelen. Dit zorgt samen met de ontsteking voor een vieze geur.

Hoe gaat een gebits-reiniging in zijn werk?
Wanneer het gebit uitgebreid gereinigd moet worden, gebeurd dit onder narcose. Uw huisdier verblijft dan een dagje bij ons op de praktijk en mag weer opgehaald worden wanneer hij of zij goed is uitgeslapen.

Tijdens de behandeling worden indien nodig elementen getrokken en wordt tandsteen en tandplaque verwijderd met een professioneel tril-apparaat.
Het tandsteen en tandplaque wordt als het ware losgetrild van de tanden zonder schade aan te richten aan het tand-glazuur.

Tijdens de behandeling is uw huisdier onder volledige narcose en zal dus niets merken van de behandeling. Voordat uw huisdier wakker wordt, krijgt het indien nodig injecties antibiotica en pijnstiller, zo wordt uw huisdier pijnloos wakker.

Na de behandeling wordt u gebeld om een tijd af te spreken voor het ophalen. Tijdens het ophalen krijgt u van de paraveterinair een uitgebreide uitleg over de nazorg en tips om het gebit na de behandeling voor lange tijd gezond te houden!

 

Op onderstaand filmpje ziet u hoe een gebits-reiniging onder sedatie in zijn werk gaat. Het gebit van deze hond was zeer slecht.
- Ontstoken, teruggetrokken tandvlees
- Losse elementen welke verwijderd moesten worden
- Veel tandsteen aan de buiten- en binnenkant van de elementen