Helpen vuurwerk-oefeningen en geluidsfragmenten?

Lange termijn oplossingen zijn eigenlijk het beste. Het lastige hier van is dat je hier maanden van te voren mee moet beginnen. We hebben het hierbij over een training om het dier te laten wennen aan vuurwerk. Dit kan bij honden, katten en konijnen gedaan worden.
 

  • Trainen met vuurwerkgeluiden

Het beste is om het dier zo te gaan trainen dat hij vuurwerk leuk vindt. Hier kunt u het beste minimaal 2 maanden van te voren mee beginnen, maar het liefst nog eerder om er zeker van te zijn dat het dier in tussentijd niet geconfronteerd wordt met onverwachte vuurwerkgeluiden.
Het is zeer belangrijk om te realiseren dat we niet het dier gaan laten wennen aan vuurwerk, maar dat we het dier gaan 'her-conditioneren' op vuurwerk. Dit houdt in dat we een nieuwe betekenis gaan geven aan vuurwerk. Vuurwerk gaat betekenen dat er gespeeld wordt of iets lekkers verdiend kan worden. Dit is dus leuk!
Dit kunnen we bereiken door te werken met een cd met vuurwerkgeluiden. Deze training wordt gegeven op de praktijk door onze gedragsdeskundige.
Indien u hier interesse in heeft mag u altijd bellen om een afspraak te maken.

Deze training is ook bestemd voor dieren die niet enkel angst hebben voor vuurwerk maar ook voor andere geluiden zoals bijvoorbeeld onweer.

Oefeningen met geluidsfragmenten zullen het dier zeker helpen om een andere, fijne associatie te leggen met het vuurwerk. Net als alle andere trainingen vergt het veel geduld, rust en doorzettingsvermogen.
De rode draad van deze training is, dat het in alle rust gebeurd, in een vuurwerk-vrije periode!

Begin dus op tijd met vuurwerktraining, zo zorgt u er voor dat uw dier de volgende jaarwisselingen met minder stress door kan komen.