Yuri speelt graag met stokken.

Yuri is een grote, fitte herder die heel graag beweegt. Hij was met zijn baasje naar het bos geweest en had daar lekker mee gewandeld en achter stokken aangerend, maar bij thuiskomst begon hij vreemd gedrag te vertonen: met zijn neus naar de grond wijzen, met de kop schudden en steeds met de voorpoten over de neus wrijven.

De baasjes van Yuri belde buiten de openingstijden op. Yuri vertoonde na het wandelen plots raar gedrag en leek last van zijn bek te hebben. Ik heb geadviseerd te komen om de hond na te laten kijken. Yuri wilde niet dat ik aan zijn kop kwam en in zijn bek keek. Omdat er al wel een idee was van wat er aan de hand kon zijn, heb ik hem onder een lichte narcose gebracht om toch even goed in zijn mond te kunnen kijken. Daar werd het vermoeden bevestigd: overdwars tegen het gehemelte zat een stokje, helemaal klem tussen de kiezen van Yuri! Gelukkig kreeg ik het stokje goed los en Mocht Yuri weer wakker worden. De binnenkant van de mond van Yuri was wel licht geiiriteerd door het stokje, vandaar de keuze om Yuri met een antibiotica-kuur naar huis te laten gaan.

Hoewel stokken soms voor vele ergere verwondingen kunnen zorgen (met soms fatale afloop), was dit pechgevalletje gelukkig snel opgelost en kan Yuri weer onbezorgd het bos in.
Wel hebben wij de baasjes geadviseerd Yuri niet meer met stokken te laten spelen en al zeker geen stokken meer voor hem te gooien. Als alternatief kan er gespeeld worden met een bal of een nep-stok van veilig materiaal.

Dierenarts J. Cramers

Yuri rust lekker uit in de tuin na een fijne wandeling.

Eigenaar aan het woord...

We kwamen thuis van een heerlijke lange boswandeling met onze lieve herder Yuri. Yuri is gek op wandelen en heeft energie voor 10! Tijdens de wandeling aporteert hij heel erg graag stokken. Soms kunnen de stokken niet groot genoeg voor hem zijn.

Thuisgekomen merkten we dat Yuri niet lekker in zijn vel zat en steeds met zijn kop over de grond schuurde en rare bewegingen met zijn bek maakte. We maakten ons flink zorgen en belden naar de praktijk, via een bandje werden we doorgeschakeld naar de dienst-doende dierenarts. Gelukkig mochten we gelijk komen.

Yuri was het er niet mee eens en liet zich niet goed onderzoeken. Dierenarts Cramers koos er daarom voor om hem een licht roesje te geven. Toen Yuri sliep kwam de diagnose al snel naar voren, Yuri had een stok tussen zijn tanden!
De dierenarts kreeg het gelukkig goed los. Wel was het van binnen nog wat geirriteerd, dus kregen we tabletjes mee voor Yuri, hier mochten we de dag er na mee beginnen.

Nu, 2 weken later, is Yuri weer helemaal de oude en wandelen wij weer dagelijks flink wat kilometers door het bos. Natuurlijk wel zonder stokken, gelukkig vind Yuri de bal die we voor hem mee nemen ook erg leuk!

We willen Dierenarts Cramers hartelijk danken voor de snelle zorg voor onze lieve hond, we zijn zeer blij met een dierenkliniek in de buurt met zulke deskundige en vriendelijke artsen!

Groetjes van Tiny en Frank, uit Sittard
En natuurlijk een dikke knuffel van onze Yuri!