Sammie de teckel

Sammie is een knap ruwharig teckel-meisje van 5 jaar. Het baasje van Sammie wilde graag een keer een nestje pups van Sammie en heeft haar laten dekken.

Voor het dekken is Sammie bij ons geweest om de progesteronwaarde te laten onderzoeken. Dit wordt gedaan om het juiste dektijdstip (het meest vruchtbare tijdstip) te kunnen bepalen.

29 Dagen na de dekking kwam Sammie bij ons terug om een echo te laten maken. Dit is altijd een spannend moment, is de dekking gelukt?
Op de echo was te zien dat Sammie bevrucht was, enkel was er maar 1 vruchtje te zien. Daarom besloten we om 1 week later nogmaals een echo te maken, om te zien of er tijdens de vorige echo geen vruchten achter elkaar lagen verstopt. Toch was er tijdens de 2e echo ook maar 1 vruchtje te zien.

Omdat 1 pup in de baarmoeder te groot kan groeien besloten we om eventueel een keizersnede in te plannen, wanneer Sammie voldragen zou zijn. Als er op de 66e dag nog steeds geen bevalling in gang gezet was, zouden we de pup operatief gaan halen.

Helaas begon Sammie niet zelf met de bevalling dus de eigenaar nam contact op met de praktijk om de keizersnede te plannen.

Er werd een prachtige, gezonde pup op de wereld gebracht, een reutje.
Na de geboorte werd de pup gelijk opgevangen door de assistente om goed wakker en droog te wrijven. Al snel hoorden we waar we op wachtten, puppy-piepjes!
De puppy werd na de nodige verzorging in de voorverwarmde couveuse gelegd, totdat hij bij zijn moeder terecht kon.

Moeder en pup mochten na een zorgvuldige controle weer snel naar huis.
Wat is het toch mooi werk, om nieuw leven op de wereld te zetten!

De pup wordt operatief uit de baarmoeder gehaald.

De pup, enkele minuten na de geboorte.

Sammie, 7 dagen voor de keizersnede.

9 Weken later…


Kleine puppy’s worden groot!
Het prachtige mannetje kreeg de toepasselijke naam: ‘’Bruno’’.
De eigenaar wist van te voren al dat hij een van de pups wilde houden. Het voordeel van het krijgen van één pup is dat hij niet hoefde te kiezen!

Bruno was inmiddels al 6 weken oud en gegroeid als kool!
Hij kwam voor zijn eerste vaccinatie-prikje en chip.

Na het algehele onderzoek kreeg Bruno dan zijn eerste vaccinatie, tevens werd hij ook gelijk gechipt. Wat een bikkel, die Bruno!
De chip wordt geregistreerd op de juiste gegevens van de eigenaar. Tevens werd de eigenaar voorzien van een puppy-pakket gevuld met leuke en zeer nuttige informatie over de juiste verzorging en opvoeding van een pup.

Er werd een vervolgafspraak gemaakt voor over 3 weken, dan staat de volgende vaccinatie op het programma..

Wij wensen Bruno en zijn baasjes heel veel plezier toe! We weten ook zeker dat Bruno een goed leven tegemoet gaat met baasjes die zo veel voor de honden over hebben!