Laboratorium-onderzoek

Op de Diek beschikt over uitgebreide laboratorium diagnostiek.
Hier onder leest u uitgebreid over de verschillende apparaten en wat ze doen.

Spotchem (klinische chemie)

We hebben een spotchem apparaat voor de klinische chemie. Hiermee wordt gekeken hoe de nieren en/of lever functioneren en wat de gehaltes van eiwitten, suiker, glucosamine, calcium in het bloed zijn.

V-Sight (Haematologie)

We gebruiken de V-sight voor de hematologie. Dit apparaat meet de hoeveelheden en afwijkingen aan de rode bloedcellen, witte bloedcellen en bloedplaatjes.

Solo (t-4 / lipase)

De Solo kan worden gebruikt voor het onderzoeken van meerdere waarden in het bloed van uw huisdier. Er is in zeer korte tijd al een uitslag, een eventuele behandeling kan dus snel gestart worden. Bij onze praktijk wordt de Solo ingezet voor T-4 en Lipase meting.

Aution Micro (urine-analyse)

De nieuwe Aution MICRO is een zeer compact en slim instrument voor urine-analyse.
De toegepaste innovatieve techniek voorziet in hoge betrouwbaarheid en accurate analyse-resultaten.

Diverse snel-testen

Sneltesten voor Felv/Fiv (kat), parvo (hond), giardia (hond/kat) en de vaccicheck zijn standaard op voorraad. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt hebben sneltesen voor parvo en Felv/Fiv een hoge betrouwbaarheid. Voor giardia wordt de test alleen indicatief gebruikt. Voor een definitieve diagnose sturen we de ontlasting liever op.

Progesteron-test

Uit heel Limburg komen fokkers bij ons om het juiste dekmoment van de teef te bepalen. Dit gebeurt met behulp van de progesterontest waarbij aan de hand van de stijging van dit hormoon een dekadvies wordt gegeven.
Voor meer informatie: klik hier...