Stoere Jason heeft ziekte van Weil

Enkele maanden geleden kwam de hond Jason op de praktijk met braakklachten en zich niet lekker voelen. Nadat hij was behandeld gingen ze huiswaarts. Enkele dagen daarna kwamen ze retour met Jason. Hij wilde niet eten en zijn huid en slijmvliezen waren geel!    

We hebben hem toen opgenomen en verder onderzoek gedaan. Zijn lever- en nierwaarden waren gestegen, alsook het aantal ontstekingscellen. Verder bloedonderzoek in het laboratorium wees uit dat hij de ziekte van Weil had. Deze ziekte wordt veroorzaakt door een bacterie (Leptospirose). Honden kunnen besmet worden met deze bacterie via contact met bv. een rat of via water en modderpoelen die besmet zijn met de urine van geïnfecteerde dieren.    

Jason bleef nog enkele dagen op de praktijk voor behandeling (infuus en medicatie). Zijn eetlust kwam weer terug en hij werd gelukkig ook weer actiever. Nadat hij voldoende was hersteld mocht hij met medicatie naar huis. Hij kwam nog enkele keren voor bloedcontroles en na enkele weken waren zijn nier- en leverwaarden gelukkig weer genormaliseerd.

Jason werd na zijn herstel gevaccineerd tegen verschillende ziektes; natuurlijk ook tegen de ziekte van Weil!

 

We zijn blij dat het weer goed gaat met Jason!    

Dit verhaal wijst uit hoe belangrijk het is om uw hond te laten vaccineren. Ook in Nederland komen ziektes voor zoals in dit geval ziekte van Weil!

 

Namens Dierenkliniek Op de Diek

Dierenarts. D. Spronken

  

  

Gele slijmvliezen.

(dit is niet Jason)

De eigenaar vertelt:

Ik ben super tevreden, vanaf dag één is Jayson zo super met liefde bij jullie verzorgd. Ik had eerst het idee dat hij het niet ging redden, zo geel en toch wel vermagerd bracht ik hem bij jullie binnen. Toen begon het wachten maar ik kreeg 2 keer per dag een telefoontje van jullie en zelf mocht ik altijd bellen als ik me ongerust voelde. Na 3 spannende dagen kwam het telefoontje dat ik hem mocht komen halen. Daarna volgden er toch nog 2 spannende weken. Zou de antibiotica kuur goed aan slaan? Maar Jayson knapte zo goed op, hij rende en stoeide weer volop. Hij is weer volop de vrolijke en lieve Jayson en ik ben super tevreden over de behandeling en zorg die hij bij jullie heeft gekregen. Een hele dikke tien van Jayson en mij😘

 

Groetjes, Johanna Cremers