Gedrags-begeleiding Hond

Ervaart u problemen met het gedrag van uw hond of wilt u graag begeleiding op maat bij het opvoeden & socialiseren van uw pup of nieuwe hond?
Paraveterinair Christa Nicolaes is ook honden-gedragsdeskundige en helpt u graag!
Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact op met de praktijk 046-4512417 of bezoek rechtstreeks haar website: Dog-Signs.

Opvoeding & socialisatie van uw pup of nieuwe hond
- begeleiding in de vorm van lessen op maat, naar uw eigen wensen
- individueel bij u aan huis

- uitgebreide adviezen en oefeningen


Consult probleemgedrag
Sommige honden kunnen probleemgevend gedrag vertonen. Hiervoor is extra individuele begeleiding en een therapie-plan nodig.

Een aantal voorbeelden zijn:
– Angst
– Blaffen
– Niet alleen kunnen zijn
– Over-activiteit
– Najagen (bijv: auto´s, fietsers, joggers)
– Trekken aan de lijn
– Uitvallen naar andere honden en/of mensen
– Sloop-gedrag
– Agressie

Wij zijn van mening dat probleemgedrag beter verholpen kan worden door het zoeken naar de onderliggende oorzaak van het probleem en deze te behandelen dan enkel het toepassen van symptoom-behandeling (z.g.n. quik-fix).


Werkwijze
Door middel van een gedragsconsult aan huis wordt de situatie en het gedrag van uw hond uitgebreid besproken en geobserveerd. Er wordt gekomen tot een inzicht van de probleemsituatie en aansluitend volgt er een therapie-plan in samenspraak met u als eigenaar. Een aantal dagen na het consult ontvangt u verslag van het consult, zo kunt u alles nog eens rustig doornemen.
Na het gedragsconsult wordt er indien nodig een herhalings-consult met u ingepland. Tijdens het herhalings-consult bespreken we hoe het gaat met de therapie en kan er gewerkt worden aan de (of evt. andere) problemen die u ervaart met uw hond.

 


Onthoud dat probleemgedrag vaak angst, onzekerheid of onbegrip ontstaat. Er is geen zogenaamde ‘quick fix’ om probleemgedrag om te vormen naar sociaal gewenst gedrag, daarentegen kost het tijd, geduld en doorzettingsvermogen.

Iedere situatie, dier en eigenaar is anders en zal dan ook als individu behandeld worden.