Gebit

Februari Maand van het gebit!

Wilt u graag weten of het gebit van uw huisdier er goed uitziet? Dan kunt u in de maand februari GRATIS een afspraak maken bij een van onze paraveterinairen om dit te laten controleren. Er wordt dan gekeken hoe het gebit eruit ziet en een advies gegeven hoe u het beste kunt poetsen. Indien er een behandeling geadviseerd wordt krijgt u in diezelfde maand tevens 15% korting op de gebits-behandeling.

   

Voorkomen is beter dan genezen, maar helaas heeft maar liefst gemiddeld 80% van de honden en katten van 3 jaar en ouder gebitsproblemen.

Als tandplaque blijft zitten en niet op tijd wordt weggepoetst, veranderd het tandplaque in tandsteen. Tandsteen is een harde structuur wat zich over de tanden vastzet. Hoe langer er wordt gewacht met behandelen hoe meer het tandsteen zich vermeerderd.
Tandsteen kan ervoor zorgen dat het tandvlees gaat ontsteken, omhoog gaat trekken met als gevolg dat de tanden los gaan zitten. Ook zien we regelmatig dat zich tussen het tandsteen en tandvlees haren en andere viezigheden verzamelen. Dit zorgt samen met de ontsteking voor een vieze geur.