Maatregelen Corona-Virus

   

Update over ons Corona-beleid! 26-03-2020

Vanaf donderdag 26 maart worden de klinieken in Geleen en Born voorlopig gesloten zodat we ons volledig op de dienstverlening in Sittard kunnen concentreren. Hier kunnen we de corona-voorzorgsmaatregelen optimaal toepassen. U kunt een afspraak maken als uw dier ziek is of als u iets niet vertrouwt bij uw huisdier dat u graag wil laten nakijken.

Ook kunt u nog een afspraak maken voor preventieve zorg die niet verder uitgesteld kan worden. Voorbeelden hiervan zijn pups en kittens die hun basisvaccinaties niet kunnen missen en dieren waarvan de jaarlijkse vaccinatie drie maanden over datum dreigt te gaan.

Indien het andere preventieve zorg betreft zoals een sterilisatie of een castratie zullen we deze uitstellen. Dit beleid is echter niet in beton gegoten: als twee katers opeens gaan sproeien of vechten dan kan de ingreep op korte termijn ingepland worden. Een ander voorbeeld zijn gebitsbehandelingen: als het standaard tandsteen verwijderen betreft wordt het uitgesteld, als u het idee heeft dat uw huisdier last van het gebit heeft plannen we het in.

Indien u twijfelt kunt u het beste even telefonisch contact opnemen met de assistente en overleggen. 046-4512417

Maatregelen die wij verder nemen en adviseren:

(Deze maatregelen hanteren wij vanaf 16 maart, de maatregelen blijven van kracht tot nader order!)

 • Graag willen wij u verzoeken met één persoon per dier naar de praktijk te komen.
 • We houden voorlopig geen inloopspreekuren meer, u kunt alleen op afspraak naar de kliniek komen.
 • Kom a.u.b. op het afgesproken tijdstip binnen (niet te vroeg of te laat) zodat er niet te veel mensen tegelijk in de praktijk zijn. U mag eventueel ook in de auto wachten en pas binnen komen als u aan de beurt bent, u kunt zich dan telefonisch aan onze balie melden.
 • Indien u contact heeft gehad met iemand waarbij bevestigd is dat diegene een infectie met het coronavirus heeft, kom a.u.b. niet naar de praktijk. Indien u zich ziek voelt, komt u dan a.u.b. ook niet langs. Afspraken kunnen de aankomende drie weken kosteloos verplaatst worden. Wij vragen u dit (indien mogelijk) ruim op tijd te doen.
 • Heeft u medicatie en/of voer nodig, bestel dit a.u.b. alvast telefonisch. Op die manier kunnen we ieders aanwezigheid in de praktijk zo kort mogelijk laten duren.
 • Wij vragen u uitsluitend met pin te betalen.
 • We zien u graag, maar schudden geen handen.
 • Wij willen proberen minimaal 1,5 meter afstand te houden tussen de mensen. Geef elkaar daarom ook de ruimte in de wachtkamer.
 • Na ieder consult zullen wij onze handen wassen en desinfecteren. Ook ontsmetten we zeer regelmatig de relevante oppervlakten in onze kliniek inclusief pinautomaat en deurklinken.
 • We passen indien nodig onze dienstverlening aan.
 • De aankomende drie weken doen wij geen visites aan huis. (Eventueel uitzondering voor noodzakelijke euthanasie aan huis).
 • Op dit moment kunnen wij enkel onze focus leggen op zieke dieren en spoedgevallen.
  Vaccinaties, standaard operaties etc. zullen uitgesteld worden.