April - Maand van het konijn

APRIL - MAAND VAN HET KONIJN!

In de maand april willen wij graag extra aandacht besteden aan konijnen. Het konijn is naast de hond en de kat het meest gehouden huisdier in Nederland. Het konijn dient diergeneeskundig heel anders benaderd te worden dan de hond of kat: het is immers een prooidier die pas iets laten blijken als ze niet anders meer kunnen. Onze praktijk probeert voorop te lopen wat betreft de gezondheid van het konijn. Dat begint met het laten vaccineren van het konijn.

In de maand april krijgt u 25% korting op alle preventieve gezondheidszorg!
(vaccinaties, castratie en sterilisatie)

Vaccinaties
Tegenwoordig vaccineren we konijnen tegen drie dodelijke ziektes: Myxomatose, RHD1, RHD2).
Er leeft een grote konijnenpopulatie in het wild (bij de hond en de kat is dat niet het geval). Vanuit deze populatie vindt via insecten een voortdurende overdracht plaats naar onze huiskonijnen (insecten komen ook binnen!).
Nu de temperatuur weer omhoog gaat en het voorjaar is gestart, is het eigenlijk het beste moment om te vaccineren. Wanneer u uw konijn(en) nu laat vaccineren is de bescherming tijdens de zomer en herfst het grootst.


Castratie en sterilisatie
Inmiddels is duidelijk geworden dat een konijn het beste met een soortgenootje gehouden kan worden. Dit gaat natuurlijk niet zomaar en omdat castratie en sterilisatie hier een grote rol in spelen besteden we ook hier extra aandacht aan.
Lees meer…